Anne van Kesteren

css | tweakers.net | sort able tables

I have almost nothing to tell, besides that I made a small working draft for adding some extra properties and values into the CSS3 UI working draft: [CSS PROPOSAL] legend & fieldset. I hope some 'important people' take a look at it. Other things:

Robbert Broersma made a redesign of a famous 'big' Dutch site: tweakers. He submitted it yesterday on tweakers.net' forums: Tweakers.net remake. You can view his files here: click! I really like what he has done. Especially the HTC (HTML components) hacks for IE.

He also made his own sort able table script: sort-table, which is completely standard compliant AFAIK.

Comments

 1. Funny, I've been considering doing this myself (re-writing Tweakers.net with XHTML, CSS, and DOM). This guy did a good job, and I hope Tweakers.net will make athe transition to valid and accessible markup, style, and scripting.

  Sincerly,
  ACJ

  Posted by ACJ at

 2. I agree that tweakers.net could use some recoding (understatement). What Broersma has done looks good (although it doesn't work 100% in my fav. browser opera, minor javascript glitches).

  But I'm sure the tweakers.net crew already knew that their site can be recoded with better markup and css. We all know that, there isn't anything to proove.

  This appears to me more as a show off. If it was for testing his skills, he should have kept this private or at a low(er) profile.

  Nice read as well about recoders: http://www.paranoidfish.org/notes/2003/09/25/2226

  Also I wouldn't call this a redesign, but a recoding as it still looks the same ;)

  Posted by bisk at

 3. Toen je die zekerheid ontwikkelde had je de woorden van het opperhoofd van de crew nog niet gelezen:

  Eerlijkgezegd kan het mij niet zoveel interesseren wat de W3-validator van de Tweakers.net-code vindt.

  (...)

  Ik kan me niet voorstellen dat er veel mensen gebaat zijn bij XHTML-compatibliteit.

  (...)

  De [JavaScript] methode die ik gebruik is voor mij flexibeler.

  Toen ik mijn project af had heb ik via e-mail Femme hiervan op de hoogte gesteld, zelfs enkele keren (tevergeefs) gebeld naar Tweakers.net, maar een maand na deze pogingen tot contact te hebben ondernomen koos ik een andere methode om hem de pagina te laten zien, een die wel effectief bleek te zijn (hij heeft de pagina al acht keer op zijn eigen computer bekeken): een topicje op the Gathering of Tweakers.

  Ik heb het dus een maand lang low-profile gehouden. De reden dat ik zo uitgebreid op GoT ben bezig gegaan is omdat het topic wordt gesloten bij een sitecheck. Met uitgebreide uitleg mocht ik van de moderator een topic openen.

  Posted by Robbert Broersma at